nl
Lees meer

Alarm bij hartstilstand per app of SMS

Stan alarmeert aangesloten burgerhulpverleners als iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt. Dit gebeurt zowel via de Stan app als per sms. De app heeft de voorkeur omdat deze meer voorzieningen biedt. Maar voor burgerhulpverleners die geen smartphone met internet hebben, is onze sms-dienst een uitstekend alternatief.

Alarmering op locatie per app

Alarmering gekoppeld aan de plek waar je op dat moment bent, kan alleen bij alarmering via de app. Dankzij de locatiebepaling op smartphones van de aangesloten burgerhulpverleners, alarmeert Stan alleen burgerhulpverleners die op dat moment in de buurt zijn. Wil je optimaal gealarmeerd worden, zorg dan altijd dat je locatiebepaling aan staat.

Alarmering op locatie per sms

Word je gealarmeerd via sms, dan gebeurt dat op basis van de bij Stan bekende adresgegevens van je privéadres en je werkadres. Aangezien wij niet weten waar jij je bevindt op een bepaald moment, is de kans groter dat je een alarm krijgt waarop je niet kunt reageren. Als je gealarmeerd wordt per sms, hoef je enkel te reageren op de oproep als je naar de melding gáát.

Reanimeren of AED halen

Via de app of sms krijg je te horen wat er van je wordt verwacht. Een deel van de burgerhulpverleners wordt verzocht om direct naar het slachtoffer te gaan en te beginnen met handmatig reanimeren. Een ander deel van de burgerhulpverleners krijgt een verzoek om zo snel mogelijk een AED te halen en dan naar het slachtoffer te gaan. In beide gevallen krijg je alle benodigde gegevens, zoals adressen en eventueel een pincode van de AED-kast.

Hoe werkt de Stan alarmering?

  • iemand krijgt een hartstilstand
  • alle nabije burgerhulpverleners krijgen alarm
  • je beantwoordt de oproep: via de app met ‘ik ga’ of ‘ik ga niet’ en via sms allen met een reactie als je gaat
  • je krijgt een instructie om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of om een AED te halen
  • ga je, dan krijg je de exacte locatie van het slachtoffer – via de app inclusief plattegrond en routebeschrijving
  • moet je een AED-halen, dan krijg je ook die adresgegevens met routebeschrijving en eventueel de pincode van de AED-buitenkast

Afwezigheid melden

  1. Ben je tijdelijk niet beschikbaar als burgerhulpverlener? Je beschikbaarheid voor bepaalde tijd aanpassen kan op twee manieren:
  2. In de app: pas tijdelijk je beschikbaarheid aan met de ‘niet storen’ knop.
    Via de site: in je persoonlijke omgeving op deze site kun je tijdelijk je beschikbaarheid aanpassen.

Ik wil meer weten over de Stan app