nl

Snelle hulp bij een hartstilstand? Hulpverlening binnen 6 minuten is van levensbelang. Professionele hulpdiensten kunnen niet altijd overal zo snel arriveren. Daarom zet Stan zich in voor eerste hulpverlening door burgers in de omgeving en een landelijk dekkend netwerk van openbare AED’s.

Lees meer

Burgerhulpverleners

Minder sterfgevallen door hartstilstanden, dat is ons doel. Daarvoor hebben wij hulp nodig van zo veel mogelijk burgerhulpverleners. Mensen zoals jij en ik die zich inschrijven als burgerhulpverlener. Meld je aan en red levens.

Reanimatie binnen 6 minuten

Reanimatie binnen 6 minuten bij hartstilstanden, overal en altijd. Dat is het doel van Stan the CPR network. Want reanimatie binnen 6 minuten is cruciaal om te overleven. Hoe sneller de reanimatie, hoe beter de kansen van het slachtoffer op leven en minimale blijvende schade.

Wat doe je als burgerhulpverlener?

Als burgerhulpverlener van Stan the CPR network reanimeer je het slachtoffer van een hartstilstand zolang de ambulance er nog niet is. Je reanimeert met de hand of met een AED. Zodra de professionele hulpverleners de zorg overnemen, zit jouw werk er op.

Hoe word ik gealarmeerd?

Iemand wordt onwel en 112 wordt gebeld. Op de ambulance meldkamer stellen ze vast of het mogelijk gaat om een hartstilstand. In dat geval alarmeert de meldkamer via Stan the CPR network aangesloten burgerhulpverleners om een AED te halen en te gaan reanimeren totdat de ambulance er is.

Lees hier meer over alarmering via Stan the CPR network.

Reanimatietrainingen

Burgerhulpverleners van Stan the CPR network zijn allemaal getraind in reanimeren. Als aangesloten burgerhulpverlener heb je een erkende reanimatietraining gevolgd en doe je elk jaar een opfriscursus.

Download de app

Met de app kun je overal waar je bent gealarmeerd worden.

Downloaden

Burgerhulpverlener worden?

Kun jij reanimeren? Of wil je het leren? En wil je beschikbaar zijn om te reanimeren als in jouw directe omgeving iemand een hartstilstand krijgt? Meld je dan aan als burgerhulpverlener bij Stan the CPR network. Dan ben je er voor elkaar als hulp in nood van levensbelang is. Ook professionele hulpverleners (artsen, verpleegkundigen, zorgprofessionals) kunnen zich aanmelden als burgerhulpverlener bij Stan the CPR network.

Ik wil me aanmelden als burgerhulpverlener!